Indlæser begivenheder

« Alle begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

UDSKYDES PGA COVID-19: De forbudte sange

20. juni|19:30

210 Kr

Sønderborg Teaterforeningen og Bodil Jørgensen giver Genforeningen 2020 kant.

I anledning af Genforeningsjubilæet i 2020 bliver der nu mulighed for at opleve en koncert med Bodil Jørgensen hvor begrebet ”grænser” belyses. En fortælling der fortælles i øjenhøjde med de mennesker for hvem landegrænser har haft store personlige omkostninger.

Efter nederlaget ved Dybbøl blev Danmark reduceret med en tredjedel og den nationale selvfølelse fik et knæk. Den nye grænse betød at mange danskere nu måtte indstille sig på at leve under fremmed herredømme, gå i tysk militærtjeneste og undertrykke deres danske tilhørsforhold.

Den sangkultur som i dag er det kit der definerer os som danske blev grundlagt i årene fra 1864 og frem til Genforeningen i 1920. Glæden ved at synge sammen blev et redskab for håb og længsel og et våben mod modløshed i en svær tid. Nogle af sangene faldt den tyske besættelsesmagt for brystet idet man anså dem for provokerende og en trussel mod den gældende orden. De blev forbudte at synge og censureret ud af Den blå Sangbog.

Bodil Jørgensen vil sammen med Martin Schacks Trio tage os med ind til hjertet af legale og illegale sange og fortælle historien set fra “dit og mit” udkigstårn og med sit enorme register af udtryksformer sætte følelser på sangene.

Martin Schack har arrangeret musikken så den fremstår i et nutidigt og mere swingende tonesprog og stadig er tro mod sit oplæg. Martin Schack har tre udgivelser i eget navn med nyfortolkede danske sange. Se nærmere på hans hjemmeside.

Deltagere:
Skuespilleren Bodil Jørgensen
Pianisten og arrangøren Martin Schack
Kontrabassisten Jesper Hindø
Trommeslageren Martin Klausen

Forestillingen er en del af Sønderborg Kommunes fyrtårnsprojekt Sønderborg Spejlinger 2020, og er støttet gennem Genforeningen 2020 Puljen

Køb billet her: https://sonderborgtf.billetten.dk/index/chooseprice/showid/212538/type/1?

Detaljer

Dato:
20. juni
Tidspunkt:
19:30
Pris:
210 Kr
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Sønderborghus
Martin Nyrops Plads 2
Sønderborg, 6400 Danmark
+ Google Maps