Indlæser begivenheder

« Alle begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

AFLYST! Rundtur i en boligforening

22. september 2020|16:30 - 18:00

Gratis
Boliger

Denne begivenhed er aflyst pga. COVID-19

Hvordan afvikling kan blive til udvikling

Kom med på en inspirerende rundvisning i en boligforening, der har taget et massivt fraflytningsproblem ved hornene, og forvandlet et halvtomt etagebyggeri til et attraktivt rækkehuskvarter, med rift om boligerne.

Turen starter i fælleshuset på Th. Brorsens Vej i Nordborg, med oplæg af Arkitekterne Blaavand & Hansson, som er tegnestuen bag de nye rækkehuse i Boligselskabet Danbo i Nordborg. Vi kigger indenfor i en af de populære huse, og hører om boligforeningens strategi med at reducere boligmassen, for at stimulere tilflytning, og gøre området attraktivt på en ny måde.

Baggrund

Det nordlige Als er en naturperle, og har et par massive drivere i industrivirksomheden Danfoss og oplevelsesparken Universe. Området har i de sidste mange år været ramt af fraflytning, hvilket præger byen.

Turen sætter fokus på dilemmaer om udvikling og afvikling, men samtidig også hvordan man sikrer rammerne for det gode boligmiljø og fællesskaberne på trods af affolkning. Vi ser på, hvordan arkitektur former mennesker og om arkitekturen kan styrke bosætning.

Program (med forbehold)

16:30 – Oplæg i fælleshus v. Danbo Boligforening samt Blaavand & Hansson
17:00 – Besøg i et af rækkehusene
17:30 – Gåtur i området

I alt ca. 90 min

Detaljer

Dato:
22. september 2020
Tidspunkt:
16:30 - 18:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:

Sted

Fælleshuset
Th. Brorsens Vej 18
Nordborg, 6340 Danmark
+ Google Maps

Kære deltager Vi må desværre meddele at byvandringen i Nordborg er aflyst pga. COVID-19. Vh. By og Landskab, Sønderborg Kommune