Indlæser begivenheder

« Alle begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Beethovens Kejserkoncert med Sønderjyllands Symfoniorkester

28. maj|20:00

175 Kr – 275 Kr

(Koncertintroduktion kl. 18.30)

Dirigent: Giancarlo Andretta

Solist: Michael Roll, klaver

Program

Berlioz: Romersk karneval

Ravel: Ma Mère l’Oye

Beethoven: Klaverkoncert nr. 5, Kejserkoncerten

Vi starter med en tur til Frankrig sammen med Hector Berlioz og hans ”Romersk karneval”, – en koncertouverture bygget over materiale fra hans opera “Benvenuto Cellini”.

Herefter følger suiten ”Ma Mère L’Oye” af Maurice Ravel. Oprindeligt skrevet som en klaverduet og efterfølgende transformeret til både ballet- og orkestermusik. Den blev således opført i orkestersuite-formen første gang i New York i november 1912.

Solisten Michael Roll har orkestret et mangeårigt tilbagevendende samarbejde med bl.a. ved orkestrets 40 års jubilæumsturne til Tyskland tilbage i 2004, hvor netop Michael Roll var med som solist. Denne gang tager vi med Michael Roll på en musikalsk udflugt til Wien, hvor vi skal høre Beethovens elskede klaverkoncert nr. 5 kaldet ”Kejserkoncerten” som også blev hans sidste færdiggjorte klaverkoncert. Den blev skrevet i årene 1809-1811 i Østrigs hovedstad Wien og tilegnet hans mæcen og klaverelev ærkehertug Rudolf Franz Karl Joseph. Førsteopførelsen fandt sted 13. januar 1811 på Prins Joseph Lobkowitz’ Slot i Wien med ærkehertug Rudolf selv som solist.

Koncertsponsor: Danfoss

Detaljer

Dato:
28. maj
Tidspunkt:
20:00
Pris:
175 Kr – 275 Kr
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
https://sdjsymfoni.billetten.dk/index/eventdetails/eventno/79089

Sted

Koncertsalen Alsion
Alsion 2
Sønderborg, 6400 Danmark
+ Google Maps