Indlæser begivenheder

« Alle begivenheder

Arkitekturens Dag – Gratis oplæg om ‘Stedsans’ og Uddeling af Anerkendelsen for Smuk Bygningskultur 2022

3. oktober|17:00 - 19:00

Gratis

Det vil blive markeret med fine præmier og spændende oplæg, når Sønderborg Kommune den 3. oktober 2022 inviterer til Arkitekturens Dag, der som altid kombineres med årets Anerkendelse af Smuk Bygningskultur. Her vil nye, bemærkelsesværdige bygge- og istandsættelsesprojekter blive vist frem og hyldet, når der uddeles præmier inden for 3 kategorier:

  • Smukt nybyggeri
  • Smuk istandsættelse og vedligehold
  • Smukt uderum

Kom og hør spændende oplæg om Stedsans

Selve eventet vil tage udgangspunkt i årets tema, stedsans, hvorfor vi har inviteret Mette Mechlenborg, der forsker i stedsans på Aalborg Universitet, til at fortælle os om, hvilken betydning steder har for os. Byrum er nemlig ikke bare steder, vi bevæger os i fra a til b, men oplevelsessteder. Stederne kan være med til at præge vores adfærd, ligesom vi præger stederne.

”Normalt forbinder vi ordet ’stedsans’ med evnen til at orientere sig os og finde vej. Men stedsans handler også om noget mere fundamentalt – om vores evne til at være i verden. Stedsans handler om, hvordan vi forstår de steder vi færdes på, og hvordan steder og mennesker hænger sammen via sansning, erfaring og erindring. I en verden, der kun bliver mere globaliseret og digital, er det nemlig blevet vigtigt at se på vores lokale steder – og vores sans for dem”.

Mette Mechlenborg

Sted

Multikulturhuset Sønderborg
Nørre Havnegade 15
Sønderborg, 6400
+ Google Maps
Telefon:
27905592
Hjemmeside:
https://biblioteket.sonderborg.dk/
Deltagere allerede registreret til borgermøde: 0 / 60
Vær den første til at tilmelde dig
Læs mere under punktet "Oplysninger om anvendelse af persondata"
Tribe Loading Animation Image