Arkitekturens Dag

Sønderborg Kommune præmierer god arkitektur, bygningsbevaring, uderum og gode, lokale initiativer.

I forbindelse med Arkitekturens Dag d. 5. oktober 2020 uddeler kommunen
Anerkendelsen for Smuk Bygningskultur, og du kan nu indstille din kandidat.

Læs mere om Anerkendelsen 2020

Har du, din virksomhed, nabo eller lokalområde for nylig færdiggjort et fedt bygge-, istandsættelses- eller byrumsprojekt?

Så er der netop nu mulighed for at indstille projekter til
Anerkendelsen for Smuk Bygningskultur 2020.

I perioden 4. maj til 9. august modtager Sønderborg Kommune indstillinger til årets prisoverrækkelse inden for de fire kategorier:

Prisen

Vinderne af de fire hovedkategorier præmieres med en støbt bronzeplakette skabt af de lokale kunstnere Vibeke Fonnesberg og Hanne Ida Helstrup Knudsen.

Bedømmelse

Kommer snart…
Her kan du læse mere om bedømmelsesprocessen og årets fagjury.

Tidligere vindere

På billederne i galleriet kan du se og læse nærmere om de tidligere vindere af Sønderborg Kommunes Anerkendelse for Smuk Bygningskultur.

Historien bag vinderne – 2019

Smukt Nybyggeri
– Alssundkollegiet

Motivation:

“Kollegiet er opført med respekt for det omkringliggende miljø og områdets historiske lag uden at gå på kompromis med den moderne og kontrastfulde arkitektur. Det danner en smuk ramme af hjemlig arkitektur, der ikke alene bidrager til et godt studieliv, men også et aktivt socialt liv.”

Smukt Uderum
– Mjelsgaard

Motivation:

“Haven ved Mjelsgaard står meget velbevaret og autentisk landhave, der binder det historiske gårdanlæg sammen. De gamle, smukke træer og busketter rammer haven ind og skaber spændende forløb af mindre haverum og nicher. Haven indbyder til ophold og fordybelse for besøgende og formidler stedets historiske identitet.”

Godt lokalt initiativ
– Mjels Pumpehus

Motivation:

“Det gamle pumpehus ved Mjels Sø Udsigt er, som følge af et frugtigt samarbejde mellem lokale ildsjæle og Aage V. Jensens Fond, omdannet til naturformidlingshus i 2017. Pumpehuset er på en enkel, men effektfuld måde omfprmet så det inviterer til ophold og formidling. Her får besøgende mulighed for at opleve, føle og smage på naturen før, nu og i fremtiden.”

Smukt Istandsættelse
– Pøl i Nordborg

Motivation:

“Det smukke stuehus til Tontoftgård, Tontoft 13, Pøl i Nordborg blev præmieret med prisen for Smuk Istandsættelse. Huset har igennem de senere år gennemgået en omfattende renovering, herunder udskiftning af tag, vinduer samt restaurering af yderdøre.”