Årets ungdomskommune

Hvorfor studere i Sønderborg?

Læs de tre gode grunde til hvorfor du skal vælge netop Sønderborg som din nye studieby

Sønderborg-området er helt fantastisk, og her får du tre gode grunde til, hvorfor du burde tage til Sønderborg for at studere.

Grund nr. 1: Årets Ungdomskommune i 2017

I 2017 blev Sønderborg kåret som Årets Ungdomskommune af DUF. Deres begrundelse var: 

” … at de unge får medbestemmelse og tager ansvar. Det ses eksempelvis ved, at de hvert år står for fordelingen af 1 mio. kr. til kommunens skoler. Kommunen har derudover et bredt udbud af kultur- og fritidstilbud, de arbejder målrettet med integration og med at engagere unge fra både land og by, og så udnytter Sønderborg på fornemste vis, at de er en grænseby. Og for dét – og mere til – har de gjort sig fortjent til titlen som ”Årets Ungdomskommune 2017”.”

I Sønderborg kan du få medindflydelse gennem både Ungdomsrådet og Sønderborg Student Foundation (SSF).

Grund nr. 2: Uddan dig fra ABC til Ph.D.

I Sønderborg-området kan du uddanne dig inden for det meste. Vi har gode børnehaver, skoler og masser af muligheder inden for ungdoms-, videregående- og efteruddannelse

Grund nr. 3: Du kommer ikke til at kede dig

Ikke alene har Sønderborg-området et stærkt foreningsliv, men vi har også et område, som vrimler med masser af spændende events og tiltag for unge, som sikrer dig et spændende studiemiljø. 

Du kan fx tage et kig i Alsions studiecafé, besøge ungdomscaféen eller udforske de forskellige netværk for unge.

Sønderborg er et sted, der vil unge mennesker og vil være med til at sikre, at unge oplever at have et godt ungdomsliv i den tid, de er unge i Sønderborg Kommune.