Skrædderduelse

Skrædderduelse

Prøv den traditionelle bonderet 'Skrædderduelse' - også kaldet 'Fattigmandsdryp'

Skrædderduelse er en gammel, traditionel bonderet, og du(v)else betyder dyppelse på den gamle, sønderjyske dialekt.

I gammel tid var skrædderen en fattig, ringeagtet mand, idet han sad sammen med kvinderne, mens de rigtige mænd arbejdede udenfor. Derfor er retten i dag en lækker og nem spareret, som typisk blev serveret om lørdagen - dagen inden søndagsmåltidet (som var ugens bedste).

Ingredienser:

500 g røget flæskesnitte
2,5 dl mælk
1 kg skrællede kartofler
2 løg i tern
25 g hvedemel
2,5 dl fraiche

Fremgangsmåde:

Kog kartoflerne. Skær flæsket i terninger og steg på panden. Hæld lidt af fedtet fra, og steg løgterningerne sammen emd flæsket. Hæld derefter fedtet fra igen og tilsæt fraiche og mælk. Når saucen er kogt ind, kan den evt. jævnes med lidt mel og mælk til den har en passende konsistens. Servér med kartoflerne - og evt. rødbeder.