Spisning

Egnsretter og sønderjyske madoplevelser

Bliv ordentlig integreret ved at smage på de lækre sønderjyske lækkerier

Sønderjyske fødevarer

Er du til smagsoplevelser og mad i særklasse, må du ikke snyde dig selv for Sønderborgs og Sønderjyllands unikke køkken. For ingen andre steder er den lokale egnsgastronomi så velbevaret som her. 

I de 56 år efter krigen i 1864, hvor Sønderborg-området var under tysk flag, værnede Sønderborgs beboere særlig godt om de danske og lokale fødevaretraditioner. Samtidig gav mødet med det tyske køkken fornyet inspiration, når fx tyske slagtere slog sig ned i området og medbragte stolte traditioner for pølser og røgvarer. Den dag i dag spiller begge dele en stor rolle i det sønderjyske køkken, og Sønderjylland er kendt for sine gode rå- og fødevarer, især sønderjyske pølser, rugbrød og saft. Led fx efter produkter fra Hørup Pølser, Als Pølser, Ryesminde Mosteri, Gråsten Salater, Skærtoft Mølle, Frydendal Ismejeri og Mjelsmark Gårdpakkeri i dit lokale supermarked - det er af høj kvalitet!

I det sønderjyske køkken finder du især kålretter, røgvarer, skinker og selvfølgelig masser af lækre kager i form af det traditionelle, sønderjyske kaffebord. Du kan også læse mere om Sønderborg-områdets gastronomiske muligheder her eller booke sønderjyske madoplevelser på enten visitsønderjyllands' hjemmeside eller sønderjyskefristelser.dk.

Her på siden kan du få lidt opskrifter på sønderjyske specialiteter, så du rigtig kan blive integreret i ægte, sønderjysk kultur.

Spisesteder m.m.

Vis Kort
Vis Kort

Ingen resultater fundet

Ingen resultater fundet