• filmdage

Syriske Filmdage

21. maj 2019, kl (Hele dagen) - 23. maj 2019, kl (Hele dagen)

Før krigen var Syrien et fredeligt land med et komplekst og forskelligartet kulturliv. Folk drak øl i solen, tog påstranden som i Danmark og levede i det hele taget på måder, som ikke var så forskellige for os. Imidlertid kom krigen, og Syrien er siden da i daglig omtale kun et sted for krig, flygtninge og andre fortrædeligheder.
Syriske Filmdage har til formål at vise diversiteten i Syrisk kultur, gennem nye, aktuelle film lavet af syrere. Filmene spænder over mange emner. De giver et indblik i en varieret og rig kultur og et indblik i filmkunst fra en del af verden, som vi er meget i berøring med men kender alt for lidt til.
Målgruppen for projektet er alle filminteresserede danskere, der har et ønske om at vide mere om syrisk filmkunst og om syrisk kultur.
Filmdagene vil foregå fra d. 3. til 24. maj i hele landet og filmdagene kommer til Kinorama i Sønderborg d. 21. til 23. maj.
Der vil være visninger af aktuelle syriske film.
Initiativtager er Mazen Haj Kassem, syrisk skuespiller. Han er uddannet påDramatic High School i Damaskus i 2012 og fik sit gennembrud i 2013 i en af hovedrollerne i TV-serien Taht samaa Al-watan(på dansk: Under himlen), som handlede om krigen og i 2013 blev vist i hele Mellemøsten. Han har desuden skrevet og instrueret en række kortfilm i Syrien. Mazen kom til Danmark som flygtning i 2014 og har blandt andet haft en rolle i The Neil Hilton, som blev optaget i Filmbyen i Aarhus 2016.


Der er åbning den 21. maj kl. 20.30 ved Mazen Haj Kassem. Samme aften vises kortfilmen "The Cord" samt "Damascus Alleppo". 

Den 22. maj kl. 20.00 vises kortfilmen "Soulala" samt "Another News Story". 

Den 23. maj kl. 20.00 vises kortfilmen "Jasmine Throes" samt "The borrowed Dress". 

Pris: 
120,-
Østergade 4
6400 Sønderborg
Danmark