• Sønderjyllands Symfoniorkester
    Sønderjyllands Symfoniorkester

Mahlers Symfoni nr. 6 med Sønderjyllands Symfoniorkester og Slesvig-Holsteins Symfoniorkester

23. maj 2019, kl. 20.00 - kl. 22.00

Dirigent: Johannes Wildner

Program
Mahler: Symfoni nr. 6

Der er koncertintroduktion kl. 19.00.

Sønderjyllands Symfoniorkester er et ”mindre” symfoniorkester. Derfor rettede man allerede tilbage i 1965 henvendelse til Schleswig-Holsteinisches Sinfonieorchester i Flensborg vedrørende muligheden for et fast kunstnerisk samarbejde, således at man også kunne løfte helt store symfoniske opgaver.

I år er det Mahlers 6 symfoni, der samarbejdes om. Symfonien synes næsten som en forudanelse af det, der efterfølgende ventede Mahler – tre hårde slag, som ramte ham i 1907 bare et år efter symfonien var færdigredigeret. Mahlers datter dør, Mahler tvinges væk som chefdirigent i Wien og han fik selv konstateret en fatal hjertesygdom. Som den eneste af Mahlers symfonier ender den 6. mørkt og med tre dumpe hammerslag, der muligvis netop symboliserer disse tre hændelser.

Koncerten dirigeres af Johannes Wildner, som i årene 2010 til 2014 var første gæstedirigent ved BBC Concert Orchestra i London. I 2014 blev han leder af Operafestivalen Oper Burg Gars og universitetsprofessor i direktion ved Instituttet for Musik og Scenekunst i Wien. I november 2017 dirigerede han BBC Concert Orchestra ved en live-transmission til 44 EBU radiofonier i 36 lande i anledningen af 50-året for den første EBU koncerttransmission.

Koncerten støttes af Larsen Strings.

Pris: 
Fra 175 - 275 kr.
Alsion 2
6400 Sønderborg
Danmark