Kunst

Kunst, musik og kultursteder i Sønderborg-området

Gå på opdagelse i Sønderborg-områdets mange kulturelle tilbud, hvor der er noget for enhver smag

Uanset om du er til eksperimenterende teater, udødelige klassiske film, folkelig revy, moderne dans, ballet, shows, musicals, festivaler, moderne kunst eller noget helt andet, byder Sønderborg på alle former for kulturliv.

Du kan altid se de mange forskellige events her eller evt. selv tage på skulpturtur rundt i Sønderborg by.

I Sønderborg-området findes et hav af forskellige gallerier, kunstmuseer, musiksteder, teatre, biografer og andre kulturelle steder, som alle er at finde i Sønderborg-området. Her kan du se et kort over de fleste. Vi fremhæver dog nogle enkelte kultursteder herunder, som er de største:

 • Alsion
  I Koncertsalen Alsion i Sønderborg finder du en af Europas bedste koncertsale til klassisk symfonisk musik. Her har Sønderjyllands Symfoniorkester til huse. Koncertsalen gæstes desuden hyppigt af danske og internationale stjernesolister, artister og musikere. Der er også jævnligt events, hvor dans, populærmusikalske shows og stand-up er i højsædet. Det er hele "Sønderjyllands koncertsal i Sønderborg".
 • Augustiana
  Augustiana er en skulpturpark med tilhørende galleri, som ligger i den skønne slotspark ved Augustenborg Slot. Haven og Augustiana er bestemt et besøg værd, og udsigten over Augustenborg Fjord er helt uforglemmelig.
 • Mølleparken
  I sommertiden er der masser af udendørskoncerter i Mølleparken i Sønderborg, hvor Kultur i Syd disker op med en stjernerække af danske og internationale navne. Der er altid noget for enhver smag, hvad enten det er rock, pop eller noget helt tredje.
 • Sønderborghus
  Sønderborghus er Sønderborgs koncert- og medborgerhus, som derudover også fungerer som spillested for musik, messer og stand-up. Derudover kan man deltage i masser af kreative aktiviteter og kurser i bl.a. raku, glaskunst og andet kunsthåndværk. Tilmeld dig også filmklubben, som ofte viser interessante dokumentarer.
 • Multikulturhuset
  Det smukke nye Multikulturhus på Byens Havn danner rammerne omkring Sønderborg Bibliotek, Sønderjyllands Kunstskole og Det Tyske Bibliotek samt forskellige kulturarrangementer og udstillinger. Det nyrenoverede Ewers Pakhus rummer børnebibliotek i stueetagen, Det Tyske Bibliotek på førstesalen og Kunstskole øverst. I hovedbygningen findes en café og resten af biblioteket med bl.a. voksenafdelingen. 
 • Skansen
  Broager Sparekasse Skansen - også kaldet Dybbøl Hallerne - er mest kendt som hjemstavn for SønderjyskE herrehåndbold og deres hjemmekampe. Dog rummer Skansen også træningshaller, hvor der bl.a. spilles badminton, håndbold og aerobic, en café og Skansen Fitnesslokaler.
 • Sønderborg Teater
  I teatersæsonen har Sønderborg Teater et bredt repertoire for alle aldersgrupper og alle smagsretninger. Sønderborg Teaterforening sørger for et bredt udbud af landets turneforestillinger - fra de store kommercielle sællerter til de mindre forestillinger fra de eksperimenterende scener. Læg hertil et væld af koncerter, foredrag, stand-up og konferencer. Og så kan man selvfølgelig ikke sige Sønderborg uden også at sige Sønderborg Sommer Revy. Oplev den hylemorsomme og anmelderroste revy, der i dag er vokset til at være Danmarks tredjestørste revy.
 • Det lille Teater
  Er du til mere intime omgivelser, er der også Det Lille Teater i Gråsten.