Kina-samarbejdet understøttes med nyt undervisningsforum

Published
03. maj 2018
Erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune bevilliger 51.000 kr. til etablering af Confucius Classroom i Sønderborg.

På baggrund af en ansøgning fra EUC Syd og Syddansk Kinesisk Forening, bevilliger erhvervsudvalget nu 51.000 kr. til etableringen af Confucius Classroom i Sønderborg.

Confucius Classroom er et uddannelses- og erhvervssamarbejde mellem Kina og Danmark, som skal understøtte relationerne til Kina samt udviklingen af uddannelsen i kinesisk sprog og kultur.

Projektet er målrettet virksomheder med fokus på det kinesiske marked, gymnasielever med interesse for kinesisk sprog og kultur samt danske og herboende kinesiske familier.

- Etableringen af et Confucius Classroom i Sønderborg giver god mening, da vi i forvejen har Danmarks mest internationale campus og deltager i mange internationale samarbejder. Derudover understøtter projektet kommunens Internationaliseringsstrategi, som blandt andet fokuserer på vores virksomheders gode relationer med Kina. Vi vil gerne understøtte erhvervslivets handels- og eksportmuligheder på det kinesiske marked, siger formanden for erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen.

Hans Lehmann, vicedirektør for EUC Syd og tovholder på projektet, glæder sig over beslutningen:

- Vi er enormt glade for at kunne knytte endnu et bånd med Kina, som baner vejen for både erhvervs- og uddannelsesmæssige muligheder. Confucius Classroom-projektet ligger godt i tråd med vores samarbejde med kinesiske søsterbyer samt vores kinesiske nytårsaktiviteter, så det er dejligt med endnu et kinesisk/sønderjysk projekt.

I Danmark er der tre Confucius institutter, som støttes af hovedkvarteret i Beijing i Kina. Det nærmeste institut ligger i Kolding, og Confucius Classroom i Sønderborg bliver en underafdeling hertil.