Døgnåbent hos Glansager Genbrugsplads er en succes

Published
03. jul 2018
Glansager
Siden september 2017 har Glansager Genbrugsplads i Sønderborg som et forsøg holdt døgnåbent. Indtil videre har 3.856 tilmeldt sig 365-ordningen, som giver adgang til genbrugspladsen uden for almindelige åbningstider.

Det er blevet lettere at komme på Glansager Genbrugsplads i Sønderborg kommune. Siden 5. september har det været muligt for erhvervsdrivende og private at få adgang til genbrugspladsen 24 timer i døgnet ved at tilmelde sig 365-ordningen. Det har 3.856 indtil videre benyttet sig af. Samlet set har genbrugspladsen haft over 12.500 besøg, hvor mange af disse er uden for den normale åbningstid.

Ved årsskiftet blev forsøgsordningen gjort permanent på grund af den store tilslutning.

- Med den store andel af tilmeldte kan man kun konkludere, at virksomheder og borgere er positivt stemte overfor de mere fleksible åbningstider på genbrugspladserne. Derfor blev ordningen gjort permanent, siger formanden for teknik- og miljøudvalget, Aase Nyegaard.

Samtidig åbner vi op for lignende forsøgsordninger på Skodsbøl og Vesterlund for at give en yderligere fleksibilitet på Sønderborg-områdets genbrugspladser. Derved kan man komme af med affald døgnet rundt uden at være afhængig af genbrugspladsernes åbningstider.

Formanden for erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen, ser frem til at få ordningen gennemført hos flere genbrugspladser:

- Vores erhverv har efterspurgt mere fleksible åbningstider på genbrugspladserne, som har resulteret i forsøgsordningen i Glansager. Nu er vi klar til at udvide ordningen, sådan at både erhvervskunder og private i Skodsbøl og Vesterlund også oplever en forbedring i serviceniveauet med de nye åbningstider. Indtil videre har kun 39 virksomheder tilmeldt sig ordningen, men det tal forventer jeg stiger.

Ordningen er et samarbejde mellem Sønderborg Kommune og Sønderborg Forsyning, hvor registrerede personer via mobilnummer kan tilgå genbrugspladsen uden for normale åbningstider. Glansager Genbrugsplads er åben for alle 24 timer i døgnet, 365 dage om året gennem 365-ordningen. Genbrugspladsen videoovervåges og har stadig bom og adgangskontrol.

Som tidligere nævnt er der ikke mulighed for at aflevere alle typer affald uden for den bemandede åbningstid, såsom farligt affald eller materialer til deponi. 

Man kan tilmelde sig ordningen på www.sonfor.dk/adgang365.

Den døgnåbne genbrugsplads er en del af den nye affaldsplan, som er under udarbejdelse.