Hotel spa artikel header

Storstilet hotel i Sønderborg bygges nu

Byggeriet af grænseregionens største hotel er i gang på havnen i Sønderborg

Havnefronten i Sønderborg gennemgår i disse år en komplet forvandling, og et vartegn bliver nyt hotelbyggeri, som Bitten & Mads Clausens (BMC) Fond og PFA Ejendomme har taget første spadestik til.Der er tale om et Et 4-stjernet hotel med luksusspa, konferencefaciliteter og tre restauranter bliver et omdrejningspunkt for det nye byliv ved havnefronten i Sønderborg. Med 190 værelser bliver hotelkapaciteten i Sønderborg næsten fordoblet, og man forventer, at hotellet får 65.000 overnattende gæster det første år. Når hotellet står færdigt i slutningen af 2018, får byens borgere og besøgende en unik mulighed for at opleve Sønderborg set fra oven fra udsigtsplatformen i det 70 meter høje hoteltårn.


Sønderborg på landkortet

De to primære investorer glæder sig til at se hotelprojektet skyde op. - Vi er glade for, at projektet nu for alvor går i gang. Med hotelprojektet viser vi, at vi – sammen med kommunen og PFA som investor - har styrken og viljen til at sætte Als og Sønderborg på landkortet, siger Peter M. Clausen, formand i BMC-Fonden.BMC-Fonden har i en længere årrække foretaget flere investeringer i regionen. Af større projekter er etableringen af luftruten Alsie Express mellem København og Sønderborg, oplevelsesparken Universe, Mads ClausenInstituttet samt et rentrums-laboratorium på Syddansk Universitet i Sønderborg. Hotelprojektet er blot nyeste skud på stammen.- Vi håber, at hotelbyggeriet vil være med til at skabe rammerne for et helt nyt byliv på havnefronten for både sønderborgensere, turister, erhvervsfolk og konferencegæster, og at hotellet vil få en positiv indvirkning på lokalsamfundet, siger Per Have, direktør i BMC-Fonden. 

Et fyrtårn for regionen

Hotellet bliver et sandt fyrtårn for en region i hastig udvikling med 19 etager og et fokus på energioptimering og bæredygtighed. Sønderborg har lige fået tildelt 392 statslige arbejdspladser fra København, og hotellet skaber yderligere 200 nye job i byggefasen og ca. 300 arbejdspladser, når byggeriet står færdigt – heraf 100-150 indirekte arbejdspladser. At Als er en region i hastig vækst, har PFA Pension også fået øje på:- Projektet beviser, at det sagtens kan lade sig gøre at skabe interessante og visionære ejendomsinvesteringer uden for de største danske byer somKøbenhavn og Århus. Sønderborg er på mange måder en ideel by for os at investere i, da byen er i en rivende udvikling og vores ønske med investeringen i hotelprojektet er at understøtte denne udvikling bedst muligt. samtidig med at vi sikrer vores kunder et godtlangsigtet afkast. Vi ser derfor meget frem til projektets realisering, siger Michael Bruhn, direktør i PFA Ejendomme. 

Kommunen hvor tingene sker

Også Sønderborg Kommune er stærkt engageret i udviklingen af havneområdet og har investeret et trecifret millionbeløb i væsentlig infrastruktur.Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen (S), fortæller:- Jeg glæder mig utroligt meget over, at vi nu kan tage første spadestik til hotelbyggeriet og dermed endnu engang sætte en tyk streg under, at Sønderborg er en kommune, hvor vi får ting til at ske. Hotelbyggeriet betyder nye arbejdspladser og mere vækst tilvores kommune, og sammen med det multikulturhus, vi også snart går i gang med at bygge, er det her et kæmpe skridt frem mod at få realiseret hele Frank Gehrys masterplan.

 HOTELLET  
  • Et i alt 24.800 m2 stort hotel-, spa- og konferencekompleks på adressen Nørre Havnegade 23, 6400 Sønderborg
  • Byggeriet er en aktiv del af Frank Gehrys masterplan for Sønderborg Nordhavn
  • Bygges som to tårne på 19 m og 70 m med 190 værelser fordelt på 19 etager over jorden
  • Hotellet er tegnet og formgivet af Henning Larsen Architects
  • Investorerne er Bitten og Mads Clausens Fond og PFA Ejendomme
  • Byggeriet projekteres efter Project Zero-strategien for Sønderborg Kommune om at være energineutral i 2029
  • Hotellet står færdigt ultimo 2018
  • Det tyske firma RIMC skal drive hotellet. Firmaet driver i forvejen næsten et halv hundrede hoteller, men dette er det første i Danmark.

  Læs evt. Sønderborgs nye kongreshotel hedder Alsik HER