Den første Spejdernes Lejr i 2012 i Holstebro var en succes. Lejren i Sønderborg ventes at blive endnu større. Foto Troels Lund, Spejderne

Danmarkshistoriens største lejr

Spejdernes Lejr 2017, som holdes 22.-30. juli i Sønderborg, ventes at blive danmarkshistoriens største.

Hele Sønderborg by og det meste af kommunen er involveret, når der i juli 2017 bygges en ny by på på Kær Vestermark ved Sønderborg - en by som med op mod 40.000 indbyggere er større end den by, som ligger her i forvejen. Det handler naturligvis om Spejdernes Lejr 2017, som finder sted 22.-30. juli på et areal, der svarer til 434 fodboldbaner af Parken-størrelse to-tre kilometer fra Sønderborgs centrum.

Lejren er dagligt åben for gæster. Alle - også ikke-spejdere - er velkomne. Man kan både opleve lejrens højdepunkter og følge det mere dagligdags lejrliv og  deltage i en række aktiviteter. Dog er der ikke adgang for hunde på pladsen.
I videoen herunder kan man få en idé om, hvordan en Spejdernes Lejr vil se ud. Videoen er fra Holstebro, hvor der første gang blev holdt Spejdernes Lejr i 2012.

Et sammendrag fra Spejdernes Lejr 2012 i Holstebro

Spejderne, som er en forening af Det Danske Spejderkorps, KFUM-Spejderne i Danmark, De grønne pigespejdere, Danske Baptisters Spejderkorps og Dansk Spejderkorps Sydslesvig, udbød i 2013 værtskabet for Spejdernes Lejr 2017 blandt landets kommuner. Sønderborg blev udvalgt blandt 21 ansøgerkommuner, deriblandt Holstebro, som gerne ville have værtskabet igen.

Sønderborg Kommune er i tæt samarbejde med Spejderne om planlægningen af lejren, og vi vil gerne i kontakt med foreninger, borgere, virksomheder og organisationer om opbygning af lejren og aktiviteter. Kommunen har sit eget projektkontor på Perlegade 53 i Sønderborg, og vi kan kontaktes på e-mail sl2017@sonderborg.dk
Hele lejren er bygget på frivilligt børne- og ungdomsarbejde, og også ikke-spejdere er meget velkomne til at give en hånd med. Det behøver ikke at være hele lejren. Det kan også være en enkelt dag eller en halv. Vil du være frivillig i Spejdernes Lejr, så tilmeld dig HER

Luftfoto Kær Vestermark
Her på Kær Vestermark og tilstødende marker vil Spejdernes Lejr skyde op i 2017. Lejren opdeles i fem underlejre.

Spejdernes Lejr kort over lejren

Spejdernes Lejr 2017 logo
Spejderne har vedtaget en vision for lejren: "Med Spejdernes Lejr 2017 vil vi sætte spor i os selv, hinanden og omverdenen" - overordnet "Vi sætter spor". Herunder arbejdes med en række temaer, der både omfatter bæredygtighed, natur og historie.

 

SL2017  prinsesse Benedikte okt 2015

Spejderne og kommunen har sammen nedsat et præsidium, hvor H.K.H. Prinsesse Benedikte er æresformand. Her sidder bl.a. også Stephanie Lose, formand for Region Syddanmark, som støtter Sønderborg Kommunes værtskab for lejren med en million kr.

Kær Vestermark anlæg jordarbejde
Anlægsarbejdet på lejrområdet begyndte i juni 2016. Rør og ledninger er gravet ned, og der er anlagt grusveje og Danmarks største sceneområde med plads til 100.000 publikummer. Cirka en måned før selve lejren begynder der at komme gradvis flere spejdere til en etableringslejr, som skal opbygge logistikken med store telte til aktiviteter og bespisning. De vil bygge lejrens vartegn og anlæg til nogle nogle af lejrens store aktiviteter. Der vil også være forberedelser rundt omkring i kommunen og i byen.

 

Find kommunens nyheder og info om Spejdernes Lejr i temasektionen på denne portal - kom til forsiden af temaet HER

Kom med i Sønderborg Kommunes Facebook-gruppe om lejren HER

Læs evt. mere på Spejdernes hjemmeside for lejren HER