Byens Havn

Frank Gehrys masterplan for Sønderborgs havn

Den tidligere erhvervshavn i Sønderborg udvikles til en moderne bydel med blandt andet multikulturhus og konferencehotel

Arbejdet med at forvandle erhvervshavnen i Sønderborg til en moderne bydel er allerede gået i gang. De første spæde skridt blev taget allerede i 2003, og siden 2006 har arbejdet været forankret i Sønderborg Havneselskab A/S, der ejes af Bitten og Mads Clausens Fond, Bjarne Rasmussen Holding og Sønderborg Kommune.

Visionen om forvandlingen fik konkret form i oktober 2008, da den verdenskendte arkitekt Frank Gehry præsenterede sin masterplan for havnen. Realdania deltog og støttede denne del af processen. 

Arbejdet med at realisere planen med attraktive boliger, innovative virksomheder, vidensformidling, kunst og wellness, et multikulturhus med moderne bibliotek og kunstskole samt et stort konferencehotel er nu i fuld gang. 

Frank Gehrys masterplan rummer andre muligheder, bl.a. en fodgængerbro over Alssund, men tiden og økonomiske forhold vil vise, om og hvornår vision og virkelighed mødes.