Hotel spa artikel header

Hotel Alsik

Byggeriet af grænseregionens største hotel er i gang på havnen i Sønderborg

Havnefronten i Sønderborg gennemgår i disse år en komplet forvandling, og et vartegn bliver det nye hotelbyggeri, Alsik, som Bitten & Mads Clausens (BMC) Fond og PFA Ejendomme har taget første spadestik til.

Når Alsik står færdigt, huser det et 4-stjernet hotel med luksusspa, konferencefaciliteter og tre restauranter, som bliver et omdrejningspunkt for det nye byliv ved havnefronten i Sønderborg. Med 190 værelser bliver hotelkapaciteten i Sønderborg næsten fordoblet, og man forventer, at hotellet får 65.000 overnattende gæster det første år. 

Når hotellet står færdigt i foråret 2019, får byens borgere og besøgende en unik mulighed for at opleve Sønderborg set fra oven fra udsigtsplatformen i det 70 meter høje hoteltårn.

Hotel spa 700

Sønderborg på landkortet

De to primære investorer glæder sig til at se hotelprojektet skyde op. 

- Vi er glade for, at projektet nu for alvor går i gang. Med hotelprojektet viser vi, at vi – sammen med kommunen og PFA som investor - har styrken og viljen til at sætte Als og Sønderborg på landkortet, siger Peter M. Clausen, formand i BMC-Fonden.

BMC-Fonden har i en længere årrække foretaget flere investeringer i regionen. Af større projekter er etableringen af luftruten Alsie Express mellem København og Sønderborg, oplevelsesparken Universe, Mads Clausen

Instituttet samt et rentrums-laboratorium på Syddansk Universitet i Sønderborg. Hotelprojektet er blot nyeste skud på stammen.

- Vi håber, at hotelbyggeriet vil være med til at skabe rammerne for et helt nyt byliv på havnefronten for både sønderborgensere, turister, erhvervsfolk og konferencegæster, og at hotellet vil få en positiv indvirkning på lokalsamfundet, siger Per Have, direktør i BMC-Fonden.

Et fyrtårn for regionen

Hotellet bliver et sandt fyrtårn for en region i hastig udvikling med 19 etager og et fokus på energioptimering og bæredygtighed. Hotellet skaber ca. 200 nye job i byggefasen og ca. 300 arbejdspladser, når byggeriet står færdigt – heraf 100-150 indirekte arbejdspladser.

Hotel foyer 700Lidt om hotellet 

  • Et i alt 24.800 m2 stort hotel-, spa- og konferencekompleks på adressen Nørre Havnegade 23, 6400 Sønderborg
  • Byggeriet er en aktiv del af Frank Gehrys masterplan for Sønderborg Nordhavn
  • Bygges som to tårne på 19 m og 70 m med 190 værelser fordelt på 19 etager over jorden
  • Hotellet er tegnet og formgivet af Henning Larsen Architects
  • Investorerne er Bitten og Mads Clausens Fond og PFA Ejendomme
  • Byggeriet projekteres efter Project Zero-strategien for Sønderborg Kommune om at være energineutral i 2029
  • Hotellet står færdigt ultimo 2018
  • Det tyske firma RIMC skal drive hotellet. Firmaet driver i forvejen næsten et halv hundrede hoteller, men dette er det første i Danmark.

Navnet Alsik og dets inspiration

Navnet er stærkt forankret i både regionen og den omkringliggende natur og har to bærende inspirationskilder. 

- Als er inkorporeret i navnene på mange nye projekter i regionen. Med Alsie Express flyver man direkte mellem København og Sønderborg. Forskerparken og koncertsalen, hvor også Sønderjyllands Symfoniorkester holder til, har navnet Alsion. Og det nye hotel ligger direkte ved Alssund. Derfor var det helt naturligt, at navnet skulle indeholde noget med "Als", som gerne må blive synonym for en landsdel i udvikling, siger Peter Mads Clausen.

For Henning Larsen Architects, som står bag byggeriet på havnefronten, har Sønderborg-områdets landskab og beliggenheden ved Alssund været én af inspirationskilderne til byggeriets form og arkitektur.

- Naturen spiller en central rolle for byggeriet, ligesom naturen spiller en vigtig rolle for hele regionen. I den omkringliggende natur findes blomsten Alsike Kløver i hvide og rødlige nuancer, der vokser på marker, enge og vejsider. Ligesom Alsiken bliver byggeriet højt og rankt, og med det nye hotel får Als og Sønderborg en ny blomst med stærke, nordiske rødder, som vil være med til at pryde byen, siger Peter Mads Clausen.

Ambition om international opmærksomhed

Fra Sønderborg er Tyskland kun 30 minutters kørsel væk. Men det er ikke kun de tyske turister, som hotellet satser på at tiltrække. Ambitionen med byggeriet er at skabe et internationalt business- og konferencehotel, hvor gæster fra hele verden kan nyde spa, madoplevelser og den storslåede udsigt fra hotellets øvre etager.

- Vi håber, at vi med hotellets høje kvalitet og store kapacitet kan tiltrække større, internationale konferencer og events til Sønderborg. Sønderborg har gennem Project Zero en målsætning om at være energineutralt i 2029. Klimaambitionerne tiltrækker allerede global opmærksomhed og gæster til Danfoss, og med hotelprojektets fokus på energioptimering, håber vi, at Alsik bliver endnu et trækplaster for international turisme, siger Per Have, direktør i Bitten og Mads Clausens Fond. Peter Mads Clausen fortæller:

- Navnet Alsik linker sig til regionen og den udvikling, som Als har oplevet i den seneste tid. Navnet fortæller, hvor hotellet er født, hører til og altid vil være. Men hotellets sigtelinjer fra udkigsplatformen peger også længere ud i verden - helt fra Dybbøl Mølle til Kiel. Vi håber, at Alsik Sønderborg kan være med til at sætte Als på kortet - også uden for landets grænser.